Sinterklaas drukte bestaat ie echt?

Gepubliceerd op 23 november 2019 om 08:29

Zie ginds komt de stoomboot.... Ja ik zie hem al aankomen ;) 

Of eerder, ik voel het, aan de ouders rond me, de kinderen, de televisie, de winkelmedewerkers,... 
Of het aangenaam is of onaangenaam... ik laat het in het midden. 

Wel is waar dat 85% van de kinderen deze periode als stressvol ervaren. Gek toch he? Iets dat zo leuk zou moeten zijn. Ik neem jullie even mee in mijn leefwereld, waar de sint eigenlijk er gewoon niet is :)! 

Zelf ben ik geen voorstander om mijn eigen kinderen in sinterklaas te laten geloven. Al is het verwonderd gezichtje en de stralende oogjes bij cadeautjes mooi te zien bij je eigen kind. Maar toch kies ik bewust om niet mee te gaan in deze drukte. Soms toch niet. Of tot een bepaalde hoogte. 

Ik heb altijd gezworen bij de komst van mijn eerste dochtertje, neen Sinterklaas doen we gewoon niet. 
Maar ja goed, ook ik bezwijk af en toe onder de "maatschappij" drukte. Iedereen doet het. Waarom zouden wij het dan niet doen? En daar sta ik dan voor sinterklaas met men dochter op de arm (intussen de twee dochters) en toch voelt het niet goed. Het borrelt in mij, want ik doe iets waar ik niet in geloof. Gewoon omdat heel die massa die voor mij staat aan te schuiven me doet geloven dat ik erin moet geloven. Grappig toch? Een eerste issue waarom ik niet mee wil doen aan de sint gekte. 

En dan spreek ik nog niet over de maatschappij drukte van wat je allemaal in die schoen of op de sint tafel moet leggen. Ah ja want jouw kind hoort toch ook op school wat ze allemaal hebben gekregen en jij wilt toch dat je kind zich even belangrijk voelt voor de sint? Ja vervelend nog een issue waarom ik niet mee wil doen aan de sint gekte. 

Dan borrelt bij mij de verwarring. Halloween ligt al in de winkels wanneer de sint al opduikt en tegelijk aan de andere kant het rek voor kerst al opgesteld wordt. Morgen vind ik misschien ook al de driekoningen taart ;) Ja mijn kind is in de war door al deze prikkels in de winkel. 

Dan de straat sinten. Hij zit nu hier in een winkel en 5meter verder zit hem nog eens in een andere winkel. Oooh help ik kan geen winkels meer doen komend weekend... nog een issue! 

Mijn dochtertje is intussen bijna 3jaar. Besef van alles rond haar begint toch stilaan te groeien. Het is tijd! tijd dat ik beslis wat ik haar wil leren! Bestaat ie of bestaat ie niet? 
Ik heb er dit jaar wat op gevonden! Omdat ik de angstige oogjes al op me zag afkomen als ik vertelde dat de sint thuis iets zou brengen. een vreemde in ons huis? Die enge dat ik in de winkel zag? Mijn dochtertje aarzelend antwoordde: ik hoef niks ik heb genoeg speelgoed :) Ja daar is de angst! Dus ik vertelde haar dat maman iets ging kopen bij de sint voor haar. Omdat het Sint-feest is. Ja dit klonk voor haar al veiliger. Daar was ze akkoord mee en meteen enthousiast! 
En die lange wachtrijen voor de sint? Ochja die zijn niet voor ons weggelegd. 

En de laatste issue die ik wil aanhalen is het risico op beroep doen op sinterklaas om brave kindjes te hebben. Ja dat zal nogal helpen zeg! want de sint is niet eeuwig in het land he? Mama of papa dat weet je toch? Je wil toch gewoon dat je kind "braaf" is naar jouw regels en niet die van een vreemdeling? 
Laat het maar achterwege: de sint komt als je braaf bent... 

En dit stukje voor men lieve hooggevoelige kinderen. Wist je dat hooggevoelige kinderen moeilijk om kunnen met de magie van sinterklaas? Hier ook niet lang in geloven? Ook vaak erg boos, teleurgesteld zijn in hun ouders als ze het te weten komen? Dit omdat hun geweten erg eerlijk is. Daarnaast ze niet houden van hocus pocus gedoe. 

Na heel mijn issues vind ik het enorm belangrijk dat je als ouder doet waar jij je goed mee voelt. Ga niet mee in de drukte om je heen als het niet goed voelt. Praat met je kind, geef uitleg naar wat jou goed voelt. Geloof me, het zal je goed doen, het zal je kind goed doen, jullie overleven deze drukte wel! 

Liefs!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.