Life coaching in ouderschap

Gepubliceerd op 28 januari 2020 om 13:55

Life coaching in ouderschap

Life coaching in ouderschap, een van de nieuwe onderdelen waarin ik me verdiept heb voor dit jaar. 

 

Maar wat wil dit nu zeggen? Sinds ik zelf twee prachtige dochters heb ontdek ik dat steeds meer! 

Ouderschap is niet voor watjes! Het start vanuit een kinderwens, een vervulling van ons bestaan in het leven. Kinderen krijgen, grootbrengen, iets om van te houden. 

 

Life-coaching in ouderschap is voor ouders die even buigen onder de druk van ouderschap. We willen allemaal de beste ouder zijn, de liefste, het meeste kunnen met ons kind. Maar laat nu net dat allemaal zijn dat niet realistisch is om allemaal te behalen. Waar de frustraties beginnen. 

Ik wil even iets naar voren brengen uit mijn eigen leven deze week, best wel komisch! 
We kennen allemaal wel "Een man die ziek is (of bijna doet of hij sterf)" 
Awel deze week ben ik ziek in ons gezin, ik voel me ellendig (ik ben al lang niet meer zo ziek geweest). 
Gisteren zorgde ik ervoor dat mijn verslagen klaar waren, alles gedweild was thuis, de kindjes in bad waren geweest, twee keer middag gemaakt, spelen met de kindjes, boodschappen gedaan,.... En toen bedacht ik het me: Wat ben ik jaloers op mijn man! En ja hoor, ik heb hem dit ook gezegd. Wanneer een man ziek is (of de mijne toch) dan mag die gewoon ziek zijn. Dit wil zeggen: niet gaan werken, niet voor de kindjes zorgen, geen eten maken,.... Net alles wat ik wel deed boven mijn ziek zijn, terwijl ik bijna voelde dat het me niet zou lukken! God, wat was ik jaloers! 

Daarna denk ik weer aan mijn bestaan of hoor ik een andere mama zeggen: dat is toch mama zijn? En dan denk ik eerst, ja! je hebt gelijk, dat is natuurlijk mama zijn! En dan bedenk ik me achteraf (na heel wat filosoferen over wat mama zijn is,...) Neen ik hoef hier niet mee akkoord te gaan dat het maar zo is, dat dat mama zijn is. Ook ik mag de tijd nemen om ziek te zijn. Ook ik mag de tijd nemen voor mezelf. Ook ik mag hulp vragen. (ook aan mijn man). 

Daarom ook life coaching in het ouderschap! Lieve mama's die me volgen! Hoe doe je dat dan? 
Je stelt jezelf niet teleur als je even een andere prioriteit kiest! Wist je dat zelfzorg-mama je zelfs een nog beter mama maakt? Dus begin die tijd maar te nemen voor jezelf! Het zal niet eenvoudig zijn! 

Wanneer je nooit de gewoonte gemaakt hebt om hulp te roepen  bij je man, zal hij dit ook niet gewoon zijn, dit zal dus niet altijd makkelijk verlopen. Maar enkel jij kan hier verandering in brengen! Want als je alles zelf blijft doen, zal de ander nooit signaal krijgen dat hij/zij iets kan bijdragen voor je! 

Wil je graag jezelf herontdekken in ouderschap? Aarzelt niet om contact op te nemen! Ik help je graag opweg! 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.