En dan is er alleen nog jullie...

Gepubliceerd op 18 april 2020 om 09:23

En dan is er alleen nog jullie...

En dan is er alleen nog jullie... 

Een zeer passende titel en verhaal. 

Mama worden, wat deed dat met jou? 

Eerst was ik kinderverzorgster, dan heb ik me omgeschoold tot psycho -sociale begeleidster en dan werd ik mama. Ik dacht dat ik het allemaal wel wist, het zou wel allemaal vanzelfsprekend zijn. Want ik had zoveel ervaring met kinderen, van verschillende leeftijden. 

 

De zwangerschap was voor mij al een "eng" gedeelte. Deed ik het wel goed? Kon ik je verliezen? Ik voelde me de "overbezorgde mama" worden. Maar kun je bezorgd genoeg zijn als mama? Je wilt namelijk toch gewoon het beste? 

 

Ik ben me lange tijd blijven voorhouden dat ik ook mijn werk moet doen. Er moet zijn voor anderen. Het leven gaat door gewoon door? Ook als je mama bent geworden? Iedereen doet het toch zo? 

 

Ja niets is minder waar, ik sta er vandaag heel anders tegenover. 

 

Vandaag is er alleen maar jullie... Ik merk elke dag een beetje meer hoe belangrijk jullie voor mij zijn. En hoe ik op dit gevoel moet ingeven! 

Het is oké om er alleen maar voor jullie te zijn! 

 

Mama worden leerde me meer op gevoel te kunnen "werken". Meer te kijken naar wat kinderen echt nodig hebben. Niet wat de wetenschap ons zegt dat ze nodig hebben. Heb jij mama nodig? Dat is goed, dan zal ik er zijn. Wil je dat ik de nacht weer opsta voor je om een knuffel te geven? Dat is goed, dat zal ik dan doen (misschien met een zucht, maar ik zal het doen met liefde) 

De jongste op de leeftijd van: is het uitdagen? koppig gedrag? Of heb je me gewoon echt nodig? Want als je me echt nodig hebt en ik het afschrijf aan koppig gedrag? Want andere zeggen dan: verwen ze maar niet te veel... 
Neen, als jij me nodig hebt, zal ik er gewoon zijn. Op welke manier dat ook nodig is. 

Het mooie aan mama worden, ik weet nu wie ik nu ben en ik weet wie jullie zijn. 
Alleen maar jullie.. 

 

www.kinderenenjongerencoach.info 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.