Je kiest zelf hoe je ermee omgaat

Gepubliceerd op 19 september 2020 om 22:06

Je kiest zelf hoe je ermee omgaat

Vandaag was zo een dag... ken je het.. je wil gewoon liggen schreeuwen.. je bent geïrriteerd & niets lijkt te werken. 

 

Ohja... ik heb ook zo van die dagen! Toch leerde ik mezelf om te gaan met deze dagen. 
Mijn 21 maanden oude dochter stelt me soms zwaar op de proef! Ze eist veel aandacht, vraag veel hulp & geborgenheid! Maar ook ik ben mama van een andere dochter, die ook aandacht verdient, ook ik heb een huishouden om te runnen, ook ik werk. Hoe combineer je dat toch maar allemaal bedenk ik me soms? 

En dan plots loop ik geïrriteerd, het lijkt allemaal niet te willen meewerken! 
Dan bedenk ik me... ik heb twee keuzes. Of ik ik blijf geïrriteerd rondlopen (en daar heeft niemand wat aan) of ik geef een draai aan de storm van vandaag! 

Ja ik kies weer voor het tweede! Het moeilijke moment: eten maken tover ik om tot een dansmoment! 
Ik zet de muziek op en dans met mijn dochters tussen het koken door! (wist je dat muziek ook gelukshormonen vrijmaken? Zet regelmatig muziek op waar je gewoon zelf instant vrolijk van wordt! Dit is voor iedereen persoonlijk!) 
Daarna ga ik gewoon even alles over boord gooien! In plaats van me te bedenken wat ik nog allemaal zou moeten doen.. ga ik lekker schilderen met de jongste dochter! Samen schaterlachen, samen gek doen, het vergoot mijn gelukshormoon, waardoor ik me instant gelukkiger voel! 
Al deze positieve hormonen zorgen er meteen voor dat ik weer kracht voel, ik lijk het weer aan te kunnen!


Ik merk steeds meer hoe belangrijk het is om te genieten van de kleine dingen, om zelf te kiezen wat ik doe met de situatie. Om soms ook even stoom uit te blazen! Ik zeg niet dat ik niet even heb zitten "vloeken" op mijn dochters, dat ik heb lopen zuchten, dat ik "lastig" was. Maar ik leerde een keuze maken over wat ik met deze situatie verder ging doen! 

& wat ben ik blij met mijn keuze! Want ik ben een mama, maar ook een persoon, ook met eigen noden en wensen, ook met een eigen emmer die soms overloopt! & weet je? Dat is helemaal ok!! 

Maar hoe doe je dat zelf? Hoe ga je er zelf mee omgaan? 
Ik geef je graag verdere uitleg en handvaten hierover in de info avond intuïtief opvoeden op 23/10/2020! 
inschrijven via: kindercoach.magali@gmail.com 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.