scheidingsbegeleiding

Een scheiding, elke ouder twijfelt vaak als eerste: doe ik hier wel goed aan voor de kinderen? Blijf ik niet beter voor de kinderen? Schaad ik mijn kinderen levenslang bij een scheiding? 

Scheiden is rouwen, voor ouder en kind. Om wat geweest is & nu niet meer is. En dat is oké! 
Ook dit rouwproces zal voor ieder verschillend verlopen. Dit is niet altijd makkelijk. Dit brengt vaak onzekerheid, verdriet, boosheid, machteloosheid,.. 

Maar het is oké om de tijd ervoor te nemen. Om de tijd te nemen voor wat je voelt en wil voelen. 
Het is oké om een nieuwe partner toe te laten. Het is oké om een "extra ouder' te aanvaarden. 

Het is oké om af en toe het weer moeilijk te hebben. Elke leeftijd, elk moment brengt weer andere dingen met zich mee. Vragen, frustraties, veranderingen, nieuwe rouwprocessen. Dat is ook oke. Geef jezelf opnieuw elke keer de tijd, geef je ex-partner de tijd, geef je kind de tijd. 

Het maakt jullie geen slechte ouders, het maakt jullie zoekende ouders. Zoekend in dit nieuw proces, in deze nieuwe manier van leven. Ook dit is weer oke. 

Wees je ervan bewust dat jullie kind ook heel wat voorgeschoteld krijgt. Dat je kind hier op hele verschillende manier mee kan omgaan of leren omgaan. Dat kinderen meesters zijn in de pijn te verbergen. Een begeleiding in dit proces is geen luxe, het is een hou vast voor je kind. Het is zeker geen schaamte omdat jullie relatie niet lukte. Het is net de kracht om er het beste van te maken. 

Een groot schuldgevoel gaat vaak schuil achter dat lachend gezicht, van jullie als ouder, maar ook van jullie kind. Grote conflicten zijn vaak het gevolg hiervan. 

herken je jezelf in bovenstaande? Twijfel niet, aarzel niet. Na de ondersteuning hierin zal je merken dat ook dit jullie zal lukken met de nodige handvaten om over de hobbels te springen. 
Dat de liefde voor julie kind, jullie sterkte kracht is. 
Dit is vaak niet duidelijk door de strijd die jullie voeren als ex-partners. Maar leer samen trekken aan het schip van ouderschap, want dat is waar het om draait!